2015. április 6., hétfő

Csirkisztán I.

A szárnytollak elhelyezkedéséből ítélve Anasztázia/Alfréd-ból Alfréd (Alfi) lett; az első -- és egyben utolsó :( -- az első keltetésemből. Igen, sajnos nem kelt ki több. Így Alfréd egy igazán árva, és nagyondrága naposcsibe lett. A 14 darabból csak Ő kelt ki. Bár az is igaz, hogy tizet is kitesz. Igazán életerős csemete. Egész nap csak botladozik és felfedezi Mini-Csirkisztánt, azaz az akváriumot.
Kényelmesen berendezett helyén van tyúkanyu (hátul, a macskakajásdoboz), ahol éjjszakára húzza meg magát. A terasza (a sissy-s doboz), ott akkor van, ha nagyon melege van az udvarán. És az elengedhetetlen macija. Próbáltam kivenni Tőle, de olyan égtelen lármába kezdett, hogy vissza kellett tenni. Persze mindig felborítja, átesik rajta, de a napközbeni szunyóka mégis vele a legjobb.
Szerdán fogom beszerezni a mostohatesóit, mivel kedden és csütörtökön állatot fogadni (akár vásárolni, akár csak befogadni) nem szabad -- a régi szokások szerint --, mivel azok az állatok betegek, nyamvattak, szökösek stb. lesznek. És azon az egy napon már nem múlik semmi, így nem kedden, hanem szerdán lesznek új lakói Mini-Csirkisztánnak.
(A maci pont takarítás alatt - nagyon össze tudja forgácsolni!)
Még annyit a bejegyzéshez, hogy Mamusz, mint pótmama szerepel Alfinál. Ha Mini-Csirkisztán közelében fekszik, akkor Alfi nem bömböl úgy, csak finoman csicsereg. Ha Mamusz távozik, elkezdődik a hangoskodás.
Bandival már nem ennyire idili a helyzete. Ha megnézi, mi újság a csipogóval, akkor szeretné megreggelizni, de ha már elunja, akkor egész nap feléje sem néz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése