2015. július 10., péntek

Csirkisztán V. -- 5.0-tól 5.6 -ig verzió Csirkisztánra

Végre minden összejött -- internet-elérés;
                                      --  megfelelő szám.gép;
                                      --  szabadidő;

Így, már nincs mese; be kell hozni a lemaradást. Míg netmentes övezetben voltam, elkészült Csirkisztán véglegesítése. Napról napra változott a helyzet.

Első teendő, Nagy-Csirkisztán helyének kiválasztása, csöpp telkünkön.

Második szükséges teendő, hogy elkészítsük a ketrecet; mivel környezetünk hemzseg az ingyenreggeli/ebéd/vacsi -ra ácsingózóktól. Úgy mint: egerészöly, vércse, róka, borz, menyét, idegen macska stb. Így teljesen zárttá kellett tenni a helyet. Megoldani, hogy csak vízummal lehessen bejutni Nagy-Csirkisztánba. (Ez eddig sikerült is!!!!) (Azaz mégsem, mivel a föld alatti mozgalom buzgó tagja rendre meglátogatja a tyúkokat. A tyúkok legnagyobb örömére, mert a vakondtúrást imádják kapirgálni.)

Harmadik, amikor hátasdobás módszerével vesszük tudomásul, hogy milyen durva árak vannak építőanyag-ügyben.

Negyedik, a harmadik költségeinek leredukálása, azaz a háznál talált minél több helyettesítőanyag megtalálása és fel/bedolgozása.

Ötödik, töménytelen anyágázások közepedte, elkészíteni az 5.0-ás verzió 5.1-es javítását. (Az eddig javított verziók száma 5.6.)

És most a fentiek képi megjelenítése:

Szerettük volna a "bonszájtuját" meghagyni, természetes árnyékolónak és ülőkének.
Néminemű metszéssel, sikerült is.

Kép, az 5.3-as verzióról.
(5.0 az ideális alapanyagokból készített -- 5.1 az old meg magad az alapanyagokat -- 5.2 a csikenek és a tyúkok nem bántják egymást, és nem kell elszeparálni őket -- 5.3 árnyékolástechnikát bevetni, kiselejtezett napernyő formájában + régi kályhaelőt felhasználni locsoláskor bekövetkező fennakadások miatt)

Védőháló volt a gyors megoldás. A tyúkok veszélyesen kergették és csipkedték a csikeneket, így szükségessé vált elkeríteni egymástól őket.
(Imádják a csikenek a "bonszájtuját".)

És, akik terrorizálták a csikeneket.
(Azért nincs örihari köztünk, hisz az öt tyúk -- tojó- és egyéb táp nélkül -- kerek egy hónap alatt 108 tojást tojott már; és azóta is egy-egy nap kihagyásával folyamatosan.)

Sajnos, kép nem készült a többi - javított - verzióról. Felkerült azóta az ún. szociális háló is, mivel a tyúkhálló nem akadályozta meg a tyúkokat a csikenekhez való átlátogatástól. Illetve, az esőzések miatt, a tyúkoknak fedett helyet kellett készíteni. A forróság miatt pedig - szintén a tyúkok - kaptak mobilizálható árnyékolókat. Azaz, anyagában használhatatlan (víztaszító) fürdőlepedő került a külső tyúkhálóra.
A kibékíthetetlen ellentétek miatt nem lehetett az eredeti, nagyobb ólba elhelyezni a tyúkokat és a csikeneket - így a tyúkok megkapták Kamilla-kutyánk házát. (Kamilla már nincs közöttünk)

Boldog Béke-idők, amikor még ki lehetett engedni a csikeneket a kertbe.
 
 
 

Rabságban
 Határátlépés megakadályozása, cserepekkel.

1 megjegyzés: