2015. augusztus 7., péntek

Csirkisztán VII. -- Csirkisztán szabad polgárai

Végre sikerült az öreglányokat lencsevégre kapni; amint a megérdemelt garázdálkodásukat pihenésüket töltik a kertben, a meló után. Újra nagyon szépen tojnak, amióta délutánonként ki vannak engedve.
Már tudják a rendet = hova lehet és hova nem lehet menni a kertben. Persze, tesztelik az éberségünket, de csak szólni kell nekik, és már tepernek is ki a paprikák közül.
Más a helyzet kelkáposztavámolás közben! A kelkáposzta leveleit nagyon szeretik, azt semmi pénzért nem hagynák ott, puszta irgumburgum felszólításra. Olyankor keményebben kell fellépni a pipipásztornak; azaz kisseprűvel kell alrébtessékelni Őket.
Kirajzás Csirkisztánból
Fűre lépni és azt csipegetni SZABAD!
A virágoskertben kapirgálni szintén SZABAD!
Pusztán gazdának való segítés céljából, a krumpliba a krumli megkeresése SZABAD!
Kelkáposztavámolás, paprilában való garázdálkodás TILOS!
És a nagy kedvenc (így, hogy fogjuk mi megenni?!?) Winnetu (Vinetu). Ennél rusnyább madarat rajzolni sem lehetne. A farktollai le vannak vágva, csak egyetlen-egy tolla maradt meg, ami égnek állt, mint az indiánok eccerű fejdísze a filmekben. Ránéztünk és beugrott ez a név. Már hallgat a nevére (ez halál komoly!). Sajnos, a közelmúltban beteg lett - legalább is azt gondoltuk -, ugyanis egyik napról a másikra gubbasztott, a taraja is fehéredett. Már a végre gondoltam, és kivettem a többiek közül. A kertben sem érezte jól magát = nem rosszalkodott. Adtam elé vizet, és a csikenek kukoricadarájából (a "porból"). És láss csodát, mint aki nem evett egy hete, flamolta a darát. Rövid idő elteltével már kapirgált, és kezdett a taraja színesedni. A helyzet pedig a következő volt: a nagyoknak roppantott kukoricát szoktam adni, de abban van lisztes állagú is. Az elmúlt három napban pedig olyat kaptak, amiben nem volt ez a lisztes állagú kukorica, csak a darabok. Ezek szerint Winni nem szereti a darabokat, Ő ette a liszteset. És így szerencsétlen bénaság, a teli edény mellett éhezett. Hát NOOOORMÁLIS?!?   /  Bár volt egy olyan macskánk, aki a párizsigyárban éhen veszett volna, mert ott nincs felkockázott párizsi :)   /

1 megjegyzés:

  1. Húúú de megnőttek, emlékszem amikor még pindurkák voltak :)

    VálaszTörlés