2015. augusztus 7., péntek

Kert, és az esős időbeni elfoglaltságom eredményei

A paradicsom kiloszámra van a töveken, már szépen mosolyognak, érnek is; Édesek mint a méz. De egy-egy helyen megjelent a feketepenész az érett/félérett terméseken. Baj,  hogy már nem lehet ellene védekezni, mert ott van mellettük az ehetű gyümölcs. Így napjában többször is végignézem és leszedem a beteg terméseket. Ez viszont idő és termésveszteség!
A zöldban nagyon jó termést adott, a fejtőbab is nagyjából. A paprikán megjelentek és fejlődnek a termések, de az anyanövény még mindig kis méretű. Egyáltalán nem akarnak nőni. Megjelent az eddigiegyetlen feketepaprika! A csilik is mosolyognak már.
A cukkini ontja termését.
A szőlő kecesebb lesz mint az eddigi években és sörét nagyású bogyói vannak csak, de már fénylenek.
A régóta várt szeder termése beérett - mesés ízű.
Szerencsére, többször is volt eső, károk nélkül. Elkerült bennünket az a szürnyű nagy szél és a jég is, ami több helyen tombolt az országban. Csak a kincset érő eső jött.

Fejtőban, egy csomagból ennyi lett + a következő évi vetőmagnak-való, ami még a bokron érik.

Ez a csili már egy éves, terméséből nyertem a vetőmagot, mind kikelt és azok is nagyon szépen érnek.

A fekete paprika 5 magjából 1 kelt ki, mely növény tényleg szépen fejlődött, de csak egyetlen egy termést hozott. Jövőre nem próbálkozom vele.
Ez az ebédlőt dísziti. (Használt ruhák, stb. anyagaiból készült.)

A szárított csokor szára elrontotta a hatást, így apróbb és nagyobbacska szívekkel eltüntettem. Nagyon mutatós lett. (Szintén használt anyagokból készültek.) Sikerült az esős időszakot "hasznosan" eltönteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése