2015. október 23., péntek

Szeretnék színszívó lenni -- csikenek a kertből

Kertünkben, az érett tompa zöld és a barna szín megannyi árnyalata található. Azonban a szomszédba már megérkezett az őszi színek kavalkádja. A sárga, a piros és bordó - azaz az igazi őszi színvilág. Ahogy nézegettem a leveleket, az pattant ki a fejemből, hogy milyen jó lenne színszívónak lenni! A színszívó úgy működne, mint a régi rakétaporszívó, csak nem a koszt, hanem az ősz színeit szívja magába; és a bánatos időjárás, a szürke napok alatt lassan vissza tudnám engedni a színeket. Azonban - mivel még ezt a fajta embert nem találták fel (vagy legalább is a Sas utcában még nincs ilyen), így maradnak a fényképek és azok nézegetése a fent említett napokon.
 Az egész nyírfa olyan, mint egy vízesés. Ilyenkor még szebb, mint nyáron.
 Az hiszem, a színek magukért beszélnek.


Sajnos, a nyáron termést nem hozó fejtőbab most szeretné behozni lemaradását; azonban az éjjszakai fagy benne is kárt okozott. A rengeteg hüvely csak úgy lóg, a sötétbarna, fonnyadt levelek között.
Itt még virulva, üdén teper fel a cseresznyefára.

Az állatállomány ideje nagy részét szabadon tölti. Már nem igazán lehet azt mondani, hogy a kertben; mert amit csak lehet, mindent felzabáltak, és kikapartak. Egyszerűen borzalamas a terület. Azért valamit valamiért = még mindig folyamatosan tojnak, a napi 6-8 tojás (a 10 tyúktól és Bélától :) ) mindig megvan.
Most az eper közé vetették be magukat. Ott még találtak levelet. Pozitív szemlélettel nézve a dolgot: az eperlevél is gyógyító növényrész, így a csikenek is egészségesek maradnak és a tojásuk is szuper!

Bélánk egyre szebb faroktollal rendelkezik. És már látszik a kis sarkantyúja is.
 Az eper felfedezése, és felzabálása. A cukkini leveleit már eltüntették.
 Banyamanyi mögött lévő kenyeresláda védi a tépőzöldséget, mert különben már az sem lenne.
Itt már felástam a területet, de nem látszik - úgy lejárták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése