2016. december 23., péntek

Két napja van új fülesünk

Minap, olvasva a hírdetéseket, rábukkantam egy foltos nyuszira. Igaz bentinyuszi, de úgy gondoltam Zizi depis hangulatát megoldhatja. Így terápiás céllal befogadást nyert egy fehér alapon barna foltos kb. 2 éves nyuszilány.
Törpe típusú, rövid fülekkel, nagy barna szemekkel és rettenetesen hosszú körmökkel rendelkezik. Utóbbiakat rövid időn belül pediküröztetni kell. Már rá is kerestem hogyan kell a gyakorlatban kivitelezni. Zizivel ilyen gond sosem volt, hisz a napi 20 cm alagútfúrás, a minimuma:)
Szóval, most a szoktatás időszakában vagyunk. A kapcsolatunkban a bizalom még nem a legfőbb ismertetőjel. A ketrecébe felülről belenyúlhatok és meg is lehet simizni, de az oldalsó ajtón át nem is próbálok benyúlni - akkor megtámadja a kezem. Ennek jól látható eredménye is lett, ugyanis megkarmolt.
A nyuszipórázt nehezen tudom feltenni rá, de még nehezebben levenni. De egyikünk sem adta fel! Ha már fenn van a póráz, a séta igazán jól megy a kertben. A kinti - főútvonal - zajai nem zavarják, érdeklődéssel szimatol mindent.
Az evés egy kis problémát jelent, mivel - valószínűleg nincs hozzászokva - a zöld, friss kajához. Ami száraz, szárított, azt szívesen megeszi, elfogadja. De, ahogy már említettem - a zöldet nem nagyon akarja megenni. Almahéj, sárgarépa, kelkáposzta. Csak megszimatolja és otthagyja (bár a répa vékonyra szeletelve már talán tetszik neki). A mentáról, citromfűről és egyéb gyógynövényekről, na meg a krizantémról nem is beszélek. Zizi ezeket falja.
Talán, majd tavassza, ha már jó lesz az idő; Ő is kikerül a szabad kifutóba és Zizitől ellesheti, hogy mi a jó és mi nem.
Mivel az előző Gazdija Bendezúznak nevezte el; majd kiderült hogy lány nyuszi, így Beni lett - a "b" betűre figyel. Így lett Bunny a neve.

 
 Bunny, barna szemekkel
 
 Bunny, szemafor szemekkel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése