2016. december 30., péntek

Zizi és Bunny

Zizi kezdi elfogadni az új jövevényt. Apró lépésekkel közeledtünk mindig Zizi felé. Ha jól viselkedett vele, akkor kapott incsifincsi jutalomfalatkákat (krizantémvirág). Az első pillanattól fogva nem volt agresszív Bunny-val szemben, csak morgott, és inkább ott hagyott minket.
Bunny igazán gyorsan beletanult, hogy nemcsak száraz kaja van a világon. Már eszi a kelkáposztalevelet, a sárgarépát és a fehérrépát, valamint az almahéjat. A teljes kiőrlésű szárazkenyér igazán a kedvencévé vállt.
A séta egyre szebben megy, és mivel pontos időpontban viszem sétálni a kertbe, így már várja, mikor adom rá a hámot.
Azonban van egy kis - vagy nem is olyan kis - gond vele. A jobb első futóműve felett van egy duzzanat, ami egyre nagyobb lett. Már amikor hoztuk, akkor is meg volt neki, de egyre terjed. Először azt hittem, hogy csak dagi, és hájas. Az idő haladtával, ahogy egyre jobban engedte megsimogatni magát, úgy vállt nyilvánvalóvá, hogy azon a területen gáz van.
Elvittem az állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy valamivel megütthette, vagy más állat megkaphatta. Végül az előző gazdijánál volt egy minikutyus is, lehet, hogy véletlenül megkaphatta. Külsérelmi nyomok nem látszódnak, de olyan vékonyka a bőre.
Na mindegy. Az orvos szerint várjunk és sokat sétáltassuk, ill. sok zöldséget kapjon, mert azok vízhajtók is egyben.
Végül is a séta közben ugyanúgy ugrándozik mindegyik lábával, nem félti - tehát nem fájhat neki.
Azért Ziziről sem szeretnék megfeledkezni. Az alagútját bővítette, mert már nem farolva jön ki, hanem orral előre! Valószínű, az udvara közvetlen közelében levő tuják gyökere rendkívül finom lehet, mert amióta ott végzi a kubikusmunkáját, azóta kevesebbet eszik és állandóan rág valamit.
Azt hiszem, felteszem a netre, hogy a négyesmetro bővítését vállaljuk. Olyan szépen tud gödröt, majd alagutat és vermet ásni! A promó munkáját is be tudnánk mutatni. Sajnos a fotókon sok mindent nem lehet látni. Talán, ha majd jobb idő lesz és több fény.

És egy kicsit Bandicicáról. Nagyon hiányzik neki Mamusz. Most vettük észre, hogy milyen sokat játszottak együtt. Ugyanis, most velünk szeretne játszani. Na, de pont hajnal háromnegyed kettőtől!!!
Mert persze egész nap nyálasat alszik a radiátot előtt.
Bobócica pedig egyre többet van benn. Már megtanulta, hogy mit szabad és mit nem. Sőt, a nevére is hallgat. Kezd a vadócból igazi maccs lenni. Jó eredmény, hogy a sérült (eddig vaknak gondolt) szemével, mintha már árnyékokat látna. A hályogszerű valami vékonyodott rajta.
Azonban még mindig szereti megveretni magát más macskákkal. Kb. 4-5 naponként van a fején, fülén durva seb; de nem zavarja.

Nekem pedig nagyon hiányzik a házitojás. A piacit csak feldolgozva eszem (tészta). Mert akár főzve, akár rántottának készítem el, iszonyatos gyomorfájásom van tőle. AKAROM A PIPIKET!!!!!
Persze tudom, hogy itt Pesten lehetetlen a tartásunk. A bionak, vagy házinak mondott - horroráras - tojásokban pedig nem bízom (vagyis az eladójukban/termelőjükben nem). Így marad a tojásmentesség.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom, hogy meg kellett válnod a tyúkocskáktól, és teljesen megértem, hogy a bolti nem kell. Remélem, hogy lesz lehetőséged még a tartásukra.

    Egyébként pedig csuda dolgokat tudsz te horgolni, csak ámulok és egy picit irigykedem, hogy nincs türelmem és kézügyességem hozzá. Nálad viszont szívesen nézegetem őket.

    VálaszTörlés