2017. augusztus 6., vasárnap

Gumicukor és virágok

Végre megint "jó" a fényképezőgép. Mint kiderült, benne felejtettem az elemeket (aksikat); és azok pedig önálló életre keltek. Így tönkretették az érintkezőket. Végül is sikerült kivakargatni/kitisztítani és újra lehet használni.
Az előző bejegyzés és e között a nyuszik megkapták a kombinált oltásukat. Nagy nehezen sikerült Őket egyesével elvinni a dokihoz = megfogni (leízzadtunk), begyömöszölni a macskahordozóba (Ők izzadtak le), majd a dokinéni és az asszisztancia (Ők is leizzadtak). Ugyanis teljesen el vannak szokva a vegyük fel és simizzük egy kicsit az édibédi nyuszikat-tól.
Csak akkor van simi, ha akarják. Ezen változtatni kell! A dokinál nem úgy viselkedtek, mint egy rendes állat, aki fülét-farkát behúzva retteg a sarokban. Ehelyett, mint egy harcimén-kutya-stb. keveréke: harap, karmol, rúg és ficánkol.
A második nyuszi után megkédezték - rettegve -, hogy van még?!? belőlük. Már csak egy!!! :)
Szerintem örökre mély nyomot hagyhattak a nyulaink, mert kb. 2 hete megint ott álltam a rendelő előterében, és kérdezni akartam, hogy van-e még a kombinált szérumból - mikoris félig nyílt ajtó mellett és tágra nyílt szemekkel, tette fel előre a kérdést: Probléma van a nyulakkal? Délután lehet hozni csak. (Gondolom, amikor vége az Ő rendelési idejének.) Azért mégis csak meghallgatott, mit szeretnék. Volt szérum, így munkaidő után elvittel az új szerzeményt - Sárikát.
Sárika tényleg édibédi nyuszika. Fel lehet lehetett venni, simizni, bújós kis plüsnyunyó. Délután zökkenőmentesen megtörtént a szuri. Csak tájékoztatás képpen, megnézték a nemét. Ami természetesen pont az ellenkezője, mint amit szerettünk volna. Azaz fiú.
Egy fiú pedig nem lehet Sárika! Ugyebár! Ami először eszünkbe jutott róla; az, hogy olyam a többi között, mint a gumicukor. Pici és mindenki imádja. Senki sem problémázott vele, az első összeengedésnél mindenki megszerette.
Azóta sincs semmi probléma vele; kivéve, hogy eltanulta a többitől, a nemengedemmagam-mindigsimizni!!!! (És mindenkivel, mindig "házaséletet" szeretne élni.)
Sajnos, pár napja az Odi beteg lett. A füle tiszta dzsividzsunga, amit helyretett a paraffin-olaj. De nehezen veszi a levegőt a nagy melegben és olykor-olykor hörög. Amikor észrevettük, el lett különítve - karanténban van. A többi is kapott paraffin-cseppeket a fülecskékbe - megelőzésnek. Meg a cicusunk, a Bandibetyár is.
Hűtésnek, a neten láttuk és be is vált a palackos, fagyasztott víz. Letettük az árnyékba, és odafeküdt mellé. Áradt a hűvös a műanyag-palackból. Persze, naponta többször kell cserélni, mert felolvad ilyen melegben. Ezt a műveletet aztán a többieknél is megcsináltunk. Örültek neki. Egyre kell csak vigyázni. Miszerint, ha egyszer felolvad, és a nyúl pedig unatkozik = képes kirágni a palackot és a víz kifolyik. Kell egy újabb palack :)
 Gumicukor - a törpenyunyó
 Zizi és Gumicukor
 Odi - karanténban
Bandibetyár, a cseppentés után

Most pedig a kertről. Túl sok minden nem változott benne, hacsak az nem, hogy sikerült egy-egy nemtudommilyen, de szép virágot beszerezni a piacról. Illetve az - általam nem bírt - Önkormányzattól is lehetett igényelni virágokat. Nyertünk. Begóniák, pistikék és mindenféle más virágok vártak bennünket az átadóhelyen. Végül csereberéni is lehetett, hamár megkaptunk, így Mi csak a begóniákat és a pistikéket hoztuk el. Egy cserépbe többet is ültettem, szép kis bokrok lettek. A környezetükben lévő borsikafü, citromfü, borostyán és vadszőlő - teljesen befutotta őket, így jobban bírják ezt a nagy hőséget.
Külső szemlélőnek, a kert többi része egy nagy káosz, de nekünk és a szümmögőknek nem - és ez a lényeg. A menta, borsikafű és a kukacvirág ontja virágait, vonzza a zümmögőket. Napközben nem is lehet arra menni, mert annyian vannak. Pár hete már méheket is lehet látni, nemcsak mindenféle mást.
 
 
 A színesek az önkormivirágok.
 Méhlegelő. (A szeder már leérett - jó sok volt rajta!)
 
Zümmögők.
 Legújabb szerzeményem.
 A borsikafű mindent benőtt.
 
 Kétfajta kóbor paradicsomunk is lett.
 A citrommuskátli szolíd virága.
 A gyömbér is beindult.
 Az ónvirágnál szebb színű virágot nem is kívánhatok.
 A bolti zebravirág a háromszorosára nőt, amióta kitettem (és átültettem nagyobb cserépbe és normális földbe) a terszra.
Megjegyzés: - a lakásban allergiás köhögési rohamokat okozott!
Teraszdzsungel.
A következő héten szét kell szednem és szaporítani a muskátlit és az ónvirágot.
Utóbbi, még sosem sikerült :(

3 megjegyzés:

 1. Nagyon örültem,amikor láttam a hozzászólásodat az enciánvirágommal kapcsolatban. Így én is rád találhattam.:)

  VálaszTörlés
 2. Érdekes az,amit a nyulakról írtál. Nálunk a kutyus hörög és váladékozik a szeme, de ezek a balesete utórezgései sajnos.tegnap vettem neki szemcseppet.
  A paraffint gondolom a patikában veszed?
  A virágokat irigylem, nálunk sivatag van.:( Már nem is foglalkozom vele különösebben-elfogadom. Ez van. Nincs az a vízmennyiség,ami életre tudná kelteni a kertünket.
  Nagyon bírom a stílust,ahogy írsz!!!! :)

  VálaszTörlés
 3. Én szoktalak látogatni, a művészes blogodat. A kert valahogy mindig kimaradt :( De eztán már nem! Be vagy csillagozva.
  A nyuszikhoz áttérve - a paraffint a patikában veszem, a kisüveget, az évekig elég. Sajnos, az egyik cicánknak kellett mindig, mert nem tudott tisztulni a füle gyárilag. Ez feloldja a bennelévőket, és a többit az állat megoldja tisztogatással.
  A locsolás nagyját esővízzel oldjuk meg. Igaz, hogy rettenetesen néz ki a ház hátsó része, mert tele van 120 l-es hordókkal. És ha az egyik megtelik - akár esik-akár nem - át kell merni, hogy ne csorduljon ki belőle a kincsből. A többit pedig vezetékes vízzel pótoljuk. AZONBAN: Egyre kevesebb vizet kell, hogy használjunk, mert a terület le van fedve borostyánnal. Ami megakadályozza az intenzív párolgást. Védik egymást a növények a kiszáradástól. Amikor vidéken laktam, ott pedig a növényeket úgy ültettem, hogy egymást fedjék. Mint az erdős társulásoknál. És bevált, még a homokon is. Füvet/gyepet viszont így nem lehet zölddé varázsolni, az incs is a kertben. Lenn volt, ott pedig a tyúkok nyiffantották ki.
  Köszönöm, hogy megtaláltál.
  A blökinek pedig mihamarabbi gyógyulást!

  VálaszTörlés